EVS Diary – Young Europe Without Racism, Rimpar 2018

November 2018.

Már decemberbenvagyunk. Az időjárás már nem meleg és a nap is eltűnt. Nagyon későn jön bújikelő reggelente. Így hát a napjainkat szürkeséggel kezdjük. Ez a szín nem segítboldoggá és energikusvá válni, inkább kicsit fáradtnak, kicsit szomorkásak vagyunk.A tél mindig az “elvesztés” érzését hozza, de azt is megmutatjanekünk, hogyan kell újra szeretni. Teát főznünk, süteményeket sütünk, melegtakarók alá bújúnk, barátokkal találkozunk egy forraltborra és így tovább. Megvan ennek is a szépsége De most vissza Novemberhez.

Ez a hónap sokkal könnyebb volt, mint az Október. Nem kellett orvoshoz mennem. Sokat találkoztam Ana-val, és bizony  alkalmam is volt néhány napra hazamenni. Nagyon fontos volt találkozni a családommal. Mindig fetölt a velük töltött idő. Nikivel is végre találkoztunk, aminek nagyon örültem. Annyira sajnálom, hogy olyan messze vagyunk egymástól, és nem tudunk hipp-hopp átugrani a másikhoz, egy rövid beszélgetés vagy csak egy ölelés erejéig. Nem mindig könnyű ám ez a távolság.

Találkoztunk a többi EVS önkéntesével is Würzburgban. Ezek a találkozók egy kicsit stresszesek számomra, mivel túl sok ember van, és nehézkessé válik velük beszélgetni. Mostanában nem szeretem a “small-talk”-okat, de 20 emberrel egyszerre valljuk be nem egyszerű komoly témákat találni és kivesézni. Viszont szuper jónak találom, hogy olyan sokféle ember van itt, annyi kultúra és nyelv van ebben a csoportban. Igazán interkulturális.

Novemberben megkezdtük az “új” német tanfolyamunkat is, mivel a korábbi tanárnak nincs több ideje. A németóra után maradhattunk, és részt vehettünk a francia órán is, ami igazából nem nekünk volt kitalálva. Ez volt életem elsé francia kurzusa, és nagyon motivált voltam. Mindenesetre lássuk be, hogy németül franciát tanulni azért kicsit meredek ötlet.

A kedvenc eseményem na Gemeinde Főzőnap volt. Lehetőségünk volt francia konyhát megismerni, és nem csak kóstoltunk, hanem főztünk. Voltunk ott kb. 20 ember, és nagyon sokféle ételt készítettünk. Hihetetlen finomak voltak az ételet és a hangulat szuper volt.

Szóval ez volt röviden a Novemberem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük