Erasmus+ Diary: Variety is the Spice of Life

Júliusban másfél hetet töltöttünk Spanyolország egy déli kisvárosában, a Garanadától nem messze lévő Íllorán.

A résztvevő országok Lengyelország, Görögország, Ukrajna és Magyarország voltak, akiket egy vegyes összetételű Spanyol csapat vendégelt meg – volt köztük magyar, ír és török is.

Az ifjúsági csere a Variety is the Spice of Life névre hallgatott, ennek megfelelően a legtöbb foglalkozáson a kultúrális különbségekről volt szó. Az előítéletek, azok kialakulásai, következményei is fontos témák voltak, de tartottunk egy szimulációt is, melyben a résztvevőket két, eltérő szokású, habitusú csoportra osztották s így kellett egy feladatot közösen megoldanunk.

Egy napot Granadában töltöttünk az ott önkénteskedő fiatalok vezetésével, megnéztünk mindent, amit csak időnk engedett. Egy napon az ifjúsági csere témájának megfelelő videót kellett forgatnunk kis csapatokban. De nem hagytak minket megunkra, egy Granadában önkénteskedő magyar profi fotóshoz bármikor fordulhattunk segítségért.

Ezekkel és az interkultúrális estekkel -melyeken az adott ország résztvevői bemutathatták táncaikat, ételeiket, szokásaikat – egy élménygazdag utat tudhatunk magunk mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük