Augusztusi visszatekintő

Közel egy hónap telt el A Tábor óta, de azóta egy percet sem töltöttünk unatkozással! Ahogy előre megígértük számos izgalmas, építős, mozgós, nyomozós, alkotós programot szervezünk táborozóinknak, és bárkinek aki csatlakozni vágyik. Nagy örömünkre voltak szép számmal. Íme egy kis ízelítő az elmúlt pár hét eseményeiből, és a közeljövő történéseiről:

Kalandra és a hegyre fel!
Miután kihevertük a tábor izgalmait és fáradtságait (megjegyzem alig bírtunk ki egymás nélkül egy hetet) nekivágtunk egy közös túrázásnak. Ha a kedves Olvasó azt feltételezné, hogy csak úgy a szórakozás kedvéért felmentünk a Margitára meg vissza, akkor ki kell ábrándítsam. Egy elkötelezett nyomozónak első a kötelesség, így sosem felejt el felgöngyölíteni egy megoldásra váró ügyet, amire egyébként aznap reggel kaptunk felkérő levelet Jocótól az itt ragadt szellemtől.

A kirándulás nagyon jó hangulatban telt, a nagy meleg és az időnként fellépő vízhiány sem állított meg minket. Rengeteget játszottunk és szemmel láthatóan közösséggé alakultunk. Sikerült megőriznünk azt a kis csodát, amit a táborban létrehoztunk, és ami szintén fontos, az újonnan csatlakozókat is nagyon hamar befogadtuk.
Tehát hegy megmászva, a nyomok kinyomozva, ügy megoldva, csíny letudva!

Vadabb vizeken!

Tervezés, fújás, színezés, vágás, kalapálás, festés, rappelés, írás és nagyon sok mókázás.  Ez bizony a Graffiti és Rap nap az ifjúsági Házban!
A délutánt két önkéntesünk Swenja ( aki a falfestés nagy szakértője) és Selin (aki a rap szerelmese). vezették.


Az eseményt egy rövid megbeszéléssel kezdtük, a mintákról, és a graffiti technikákról, majd a teszt verziók után jöhetett a lényeg. Maszkot fel, és fújj!

A végeredmény egy hatalmas színes montázs, amivel mind nagyon elégedettek vagyunk.

Ezután jöhetett a várva-várt Rappelés. Némi alap oktatás után közösen inspirálódtunk a műfaj nagy alakjainak segítségével. Mikor megfelelő tudást szereztünk, kezdődhetett az alkotás. Egy közösen kiválasztott ritmusra együtt kezdtünk rap szöveget írni. Mindenki hozzátett egy-két sort, majd mikor kész lett az alkotás, a kezdeti szégyenlősködés után kiderült, amit mindig is tudtunk. Legbelül mind gangszer-rapperek vagyunk!

Mivel az alkotásból sosem lehet elég, így másnap török önkéntesünk Osman segítségével közösen építettünk és szépítettünk 4 db madárházat.

Itt sem maradhatott el egy rövid játékos bevezető a szerszámok szakszerű és biztonságos használatáról, a madáretető részeiről és az összeszerelésük csínyjáról-bínyáról.

Osman napokig készülődött, hogy kicsit könnyebb dolgunk legyen, így a ránk már nem várt más, mint összeilleszteni a darabokat a megfelelő sorrendben, és miután minden ház stabil lábakra került, kezdődhetett a festés!

A végeredményeket tekintve szívesen lennék madár az Ifjúsági Házban!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük