Nemzetközi projetjeink

EVS (EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT)

Az Európai Önkéntes Szolgálat (Europian Voluntary Service) az Erasmus+ része, az Európai Bizottság egyik programja. Ezek a programok arra hivatottak, hogy mobilitási lehetőséget biztosítson a fiatalok számára nemzetközi programokon keresztül, non-formális oktatási módszerek segítségével. Ez a lehetőség a 17 és 30 éves kor közötti fiatalok számára elérhetőek. A szállás, az étkezés és az utazás költségeinek nagy részét (esetenként az egészet) a projekt szervezői állják.
Két fajtáját különböztetjük meg: rövid távú EVS és a hosszú távú EVS.
A rövid távú projektek minimum 2 hét, maximum 2 hónap, míg a hosszú távú EVS minimum 2 hónap, maximum 12 hónap időtartamúak.,

Dolgozz velünk most! Kattints ide!

Ifjúsági cserékről

Az ifjúsági cserék lehetőséget biztosítanak 13-30 év közötti fiatalok számára, hogy különböző országokból érkező fiatalokkat találkozhassanak, együtt éljenek és a kölönböző őket és a körülöttük lévő világot érintő témákon/problémákon közösen dolgozzanak. Ezek a témák sokfélék lehetnek, többek között a kultúrák felfedezésére, az ifjúsági életmód vagy a társadalmilag releváns fogalmak elsajátítása, a fiatalok részvétele a társadalomban vagy a tudatos állampolgárság kérdése.
Az Ifjúsági cserék általában 7-10 napot ölelnek körbe, de hivatalosan 5-21 napig (plusz utazási idő) tarthatnak. A szállás, az étkezés és az utazás költségeinek nagy részét (esetenként az egészet) a projekt szervezői állják.

Dolgozz velünk most! Kattints ide

Képzések

Az Erasmus + program keretein belül lehetőség van nemzetközi képzéseken való részvételre azon fiatalok számára, akik nyitottak és motiváltak különböző speciális kompetenciák elsajátítására. Ezek a képzések különböző európai országokban kerülnek megrendezésre, a résztvevők mindig több országból érkeznek. Egy képzés 5-10 napot ölel fel.
Az Erasmus + program célja, hogy európai dimenzióba helyezze a tanult módszereket és kompetenciákat, valamint a résztvevők tanuljanak egymástól, cseréljenek tapasztalatokat, bemutassák az egyes országokban / közösségekben bevált gyakorlatot, és inspirálják egymást.
A képzés után a Támaszpont MOPKA támogatja a program utánkövetését, és az ebből adódó ötletek megvalósítását, amennyiben azok megfelelnek Alapítványunk céljainak és célkitűzéseinek.
Ezeken túl helyi képzéseket is biztosítunk fiatalok számára, melyek előre meghatározott korcsoportoknak elérhetőek.

Dolgozz velünk most! Kattints ide.