Külföldről támogatott szervezet lettünk

„A Támaszpont MOPKA a célja szerinti tevékenységét, vagyis fiatalok olyan képességeinek fejlesztését, melyek segítik a közösségbe való beilleszkedésüket, fogékonnyá teszik őket a társadalom problémái iránt, és aktív állampolgári részvételre ösztönöznek, szervezetünk részben az Európa Bizottság által támogatott nemzetközi mobilitási projekteken keresztül éri el, így alapítványunk, a 2017. évi LXXVI. törvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül.”

A Támaszpont MOPKA is a külföldről támogatott szervezetek listáján!

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy a Támaszpont Mentálhigiénés, Oktatási és Prevenciós Közhasznú Alapítvány a 2017. évi LXXXVI. törvény szerint külföldről támogatott szervezetnek minősül.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt években az Erasmus+ program, illetve az Európai Bizottság pályázati és finanszírozási rendszerének köszönhetően nemzetközi ifjúsági mobilitási programokat, tréningeket, ifjúsági cseréket, nemzetközi önkéntes projekteket szervezhettünk,  vagy akár partnerként tevékenykedhettünk ilyen programokon. Ennek köszönhetően sok magyarországi fiatalnak szereztünk életre szóló élményeket.

Jelenleg ezeknek a forrásoknak köszönhetően fogadunk két fiatal önkéntest. Swenja Németországból, Can Törökországból érkezett hozzánk, és önkéntes munkájukkal segítik egy éven keresztül szerveztünk munkáját.

Nagyon nagy megtiszteltetésnek, egyben a jövőre nézve hatalmas felelősségnek és szakmai kihívásnak érezzük, hogy arra a listára kerültünk fel, ahol nagy múltú, és az ifjúságszakmai tevékenységek vonatkozásában meghatározó szervezetek vannak, olyanok, akik évek óta áldozatos munkájukkal segítik a magyar társadalmat.

Annyit ígérhetünk, hogy a megkezdett munkát továbbra is folytatjuk, és kitartunk a fiatalok képességeinek, készségeinek fejlesztése mellett. Továbbra is hisszük, hogy a nemzetközi ifjúsági mobilitási projekteken résztvevő magyar fiatalok csodálatos élményeik és idegen nyelvi fejlődésük mellett nyitottabbá, elfogadóbbá, tudatosabbá, aktív állampolgárrá válnak.  

Amennyiben még nem ismeritek a projektjeinket, programjaink lehetőségeit, látogassátok meg honlapunk más oldalait is.